Blog Left Image

Prohlídnout si vybavení sanitního vozu, vyzkoušet si práci s laparoskopy nebo si zopakovat všechny důležitá telefonní čísla složek integrovaného záchranného systému. To a mnohem víc mohli malí objevitelé při sobotní prohlídce simulačního centra ostravské lékařské fakulty.  
Výukové prostory Simulačního centra Lékařské fakulty Ostravské univerzity zaplnili opět účastníci kurzu Etudy první pomoci v rámci Univerzity třetího věku. Studenti a vyučující z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny pro ně připravili workshop s několika stanovišti, na kterých si senioři vyzkoušeli své nově nabyté znalosti.
Chytrý telefon, umělá inteligence a snímky z CT. To jsou tři nástroje, které mohou pomoci k diagnóze cévní mozkové příhody. Jak přesně? Odpověď najdou posluchači v rámci Týdne mozku Akademie věd ČR na speciální přednášce a workshopu docenta Ondřeje Volného z Lékařské fakulty a Davida Bala ze společnosti Brainomix Limited.
Na konci ledna proběhl v ostravském hotelu Clarion už 26. ročník konference Colours od Sepsis, která je velmi oblíbená mezi lékaři i zdravotníky. Letošní program byl opravdu nabitý nespočtem zajímavých přednášek a workshopů. Některé z nich se uskutečnily i v prostorách cvičné nemocnice SIMLEK.